Обкатка нового китайського мотоцикла
Ви щойно стали щасливим власником нового мотоцикла? Вам так і хочеться випробувати його, пролетівши на величезній швидкості зі своєю подружкою нічним шосе? Не поспішайте. Якщо ви хочете, щоб двоколісний кінь служив вам вірою та правдою, обов'язково пройдіть процес обкатки. Це гарантія того, що з двигуном мотоцикла нічого не трапиться, в процесі подальшої експлуатації він не завжди приноситиме вам проблеми і завдає незручностей. Обкатка здійснюється на всіх видах мототехніки за одним і тим же принципом.
 
Що таке обкатка?
Обкатка мотоцикла - це процес притирання різних поверхонь, що труться в двигуні і трансмісії. У перші кілька сотень кілометрів кільця та поршень притираються до хонінгованих стінок циліндрів, внаслідок чого збільшується компресія і, відповідно, потужність двигуна.  Відбувається тотальне «звикання» одних деталей до інших. Цей процес є обов'язковим для нових мотоциклів, а також проводиться після капітального ремонту двигуна.
Зазвичай процес обкатки триває:
1-2 тисячі кілометрів для скутерів та мопедів;
1,5-2,5 тисячі кілометрів для мотоциклів з повітряним охолодженням;
2-3 тисячі кілометрів для мотоциклів з водяним охолодженням.
У цей час необхідно уважно стежити за температурою двигуна, ні в якому разі не допускати його перегрівання, дотримуватись рекомендованого швидкісного режиму і не перевищувати оберти двигуна (не газувати до упору). Зверніть увагу, що мотоциклам з повітряним охолодженням потрібні більш часті зупинки: необхідно давати остигати двигуну через кожні 30-40 хвилин роботи. Якщо відразу після покупки нового мотоцикла водій забуває пройти обкатку, ймовірність виходу з ладу вузлів різко підвищується.
 
Що відбувається під час обкатування?
Обкатка нового мотоцикла – обов'язкова процедура. У цей період відбувається притирання різних деталей, що рухаються, в результаті чого зменшується тертя в двигуні і ходовій частині. Що відбувається з мотоциклом, коли він проїжджає першу тисячу кілометрів? У нього:

  • Розтягуються до робочого стану ланцюга.
  • Послаблюються деякі болти за рахунок вібрації та температурного розширення.
  • Різьбові з'єднання стають на своє місце, приминаються прокладки, розробляються оболонки тросиків, припалюється зайве мастило.
  • У важелів гальма та зчеплення з'являється вільний хід (робочий люфт).
  • Відбувається притирання всіх деталей, що рухаються.
  • Двигун виходить на робочий режим.

 
Правильна обкатка мотоцикла
Для того щоб безболісно пройти обкату і підготувати двоколісного коня до подальшої безпроблемної експлуатації, вам необхідно враховувати деякі нюанси та дотримуватися наведених нижче правил. Найважливішими в процесі обкатки вважаються перші 500-700 кілометрів.
1. Відразу після покупки мотоцикла обов'язково дайте двигуну мотоцикла прогрітися. Заведіть його та дайте 10-20 хвилин  попрацювати на холостому ходу для того, щоб двигун набрав робочу температуру, відбулося заповнення масляних каналів та виник необхідний тиск. Потім заглушіть двигун і залиште на 20-40 хвилин охолонути. Ніколи не газуйте в процесі прогріву – це може призвести до виходу двигуна з ладу.
2. Не перевантажуйте мотоцикл. Якщо у вас за документами скутер або одномісний мотоцикл, навіть не думайте про те, щоб взяти із собою пасажира під час обкатки. Навіть якщо мотоцикл розрахований на дві особи, не слід ризикувати – спочатку поїздіть самостійно. Вибирайте для руху порожні та рівні траси, намагайтеся не долати різкі підйоми та спуски. Рекомендується, щоб обкатку робив не водій-початківець, а людина, яка впевнено їздить за кермом: вона не буде «сіпатися» і перевантажувати двигун. Обкатку рекомендується робити в прохолодний час доби, щоб надмірно висока температура навколишнього середовища не провокувала додаткові навантаження на необкатаний двигун.
3. Дотримуйтесь рекомендованого швидкісного режиму. Не перевищуйте швидкість, вказану в інструкції, не задирайте обороти двигуна більше, ніж на половину від можливостей транспортного засобу – намагайтеся тримати їх у діапазоні від 3 до 5 тисяч оборотів, а передачі перемикати між 4 та 5 тисячами оборотів. При цьому не рухайтеся із мінімально можливою швидкістю – намагайтеся варіювати їй у дозволеному діапазоні. Якщо постійно їздити з мінімальними навантаженнями, то деталі можуть неправильно сісти і зазирнути, тому важливо давати двигуну різні навантаження у зазначених виробником межах. Перемикайте швидкості, гальмуйте, повертайте, розганяйтеся, але не різко.
Після накатки приблизно 600 км, ви відчуєте, що автомобіль почав швидше розганятися, а температура двигуна знизилася. Цеозначає, що відбулося первинне притирання деталей. Після цього ви можете зрідка збільшувати швидкість на 10 км від рекомендованої. Найчастіше користуйтесь коробкою передач. Після 1000 кілометрів рекомендується відвідати сервісну станцію для додаткової установки карбюратора і вже можна брати пасажирів. Але не забувайте про плавний рух.
Повністю обкатка вважається закінченою до 5 тисяч кілометрів пробігу. Так що накочування кількох тисяч кілометрів ще не означає, що відразу після цього треба виїхати на трасу і розігнати мотоцикл до максимально можливих швидкостей; намагайтеся уникати 100% відкриття дроселя і не викручуйте газ до упору.
Якщо хочете обкатати новий мотоцикл правильно, запам'ятайте просту істину: не можна їздити на новій техніці без зупинок. При пробігу до 100 кілометрів рекомендується робити зупинки кожні десять кілометрів. Зупиніться, постій 10-15 хвилин, щоб двигун трохи охолоне. При пробігу до 1000 км рекомендується робити паузи через кожні 25 км. Слідкуйте за температурою двигуна, особливо у спекотні сонячні дні та в пробках – його дуже легко перегріти.
 
Який бензин вибрати?
Заливайте в бак тільки бензин, який рекомендований виробником. Причому намагайтеся заправлятись на офіційних заправках, на яких продають тільки якісне паливо. Дізнайтеся про такі заправки у своїх досвідчених товаришів, якщо не маєте власного досвіду.
Також дуже важливо використовувати якісну олію.
 
Кілька важливих порад:

  • Під час первинної обкатки вчасно перемикайте передачі – на 4-5 тисяч оборотів.
  •  Після проходження 300 кілометрів рекомендується змінити масло. За цей період усі металеві стружки та частинки вже злізуть з деталей, і в майбутньому вони можуть пошкодити дзеркало циліндрів. Не забувайте і про подальшу заміну олії: на 600, 1200 тис. км. і далі через кожні 1,5 тис. км.
  • Намагайтеся до 2 тисяч кілометрів не перевантажувати мотоцикл. Не викручуйте ручку на повну, особливо при холодному двигуні. Намагайтеся не обганяти інші транспортні засоби – вам у будь-якому разі доведеться перевищити швидкісний режим.
  • Після закінчення обкатки перевірте всі вузли та агрегати, підтягніть болти, змініть масло за потреби. Найкраще звернутися до професійного сервісу, де вашу техніку повністю перевірять.

От, в принципі, і всі основні правила та поради про те, як проходити обкатку мотоцикла. Будьте розсудливі, не перевантажуйте техніку, дотримуйтесь правил, і ваш мотоцикл віддячить вам!